گروهی برای پیشرفت در زمینه های علمی و عملی

اکسل را خوب یاد بگیرید
خلاقیت سخنرانی

انسان فردی‌ست اجتماعی و نیاز به برقراری ارتباط امریست اجتناب ناپذیر. هر نوع ارتباط یک سخنرانی محصوب می‌شود، تمامی موفقیت‌های ما در گرو چگونه سخن گفتن است، همه کارهای ما با سخن گفتن انجام می‌شود و بدونه آن میسر نیست، خوب سخن گفتن می‌تواند باعث افزایش، کاریزمای شخصیتی، فروش وتامین کننده آینده خوب و بالعکس.
هر یک از ما به نوبه خود یک سخنران هستیم فقط کافی‌ست چند نکته ظریف ذیل را مدنظر داشته باشیم تا تبدیل به یک سخنران حرفه‌ای شویم تا در زندگی شخصی و کسب و کار خود از آن استفاده کنیم.
۱)    ظاهر مناسب
۲)    موضوع سخنرانی و گفتگو
۳)    نقش اطلاعات
۴)    طریقه جمع آوری اطلاعات
۵)    آماده‌سازی متن
۶)    تمرین و تکرار متن سخنرانی
۷)    کدینگ
۸)    اعتماد به نفس
۹)    آواء و تاثیرات آن
۱۰)    اعصاب و روان
۱) ظاهر مناسب: چیزی که در برخورد اول مورد توجه قرار می‌گیرد ظاهر است و سخنرانی از این امر استثنا نیست، بلکه چون شما در مرکز دید هستید ظاهر شما و حرکات شما زیر ذره‌بین است و در عین حال در شنونده تاثیرگذارترند چون شما در تمامی افکار شنونده حضور دارید این دقیقاً همان چیزی است که ما به آن نیاز داریم.
۲) موضوع سخنرانی و گفتگو: موضوع سخنرانی تعیین کننده خط مش ماست و به سخنران می‌گوید چه اطلاعاتی جمع آوری و چه رفتاری داشته باشد و…..
۳) نقش اطلاعات: اگر قصد دارید درتمامی محافل یک سخنران و یک گوینده خوب باشید سطح اطلاعات عمومی خود را بالا ببرید. در تمام زمینه‌ها کتاب بخوانید این کار موجب می‌شود بانک کلمات ثروتمند و اطلاعات عمومی قوی به همراه داشته باشید و در مواقع لزوم از آنها استفاده کنید و همچنین وسعت سخنرانی خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهید و شما در مکان‌های مختلف می‌توانید سخن بگوید این کار باعث افزایش جذابیت و اعتماد به نفس نیز می‌شود.
نکته‌ای که باید به آن توجه کرد داشتن اطلاعات صحیح از منابع موثق است.
۴)طریقه بررسی کتاب و جمع آوری اطلاعات: به عنوان مثال کتاب آمادگی جسمانی تهیه کرده‌ایم و به مطالعه آن پرداخته‌ایم و اطلاعاتی از قبیل چگونگی اجرای حرکات جمع‌آوری کرده‌ایم (اما این اطلاعات کافی نیست) به کتبی که در متن ذکر شده دقت کنید و برای تکمیل اطلاعات آنها را تهیه و مطالعه کنید. اطلاعات خود را کامل کنید تا با اعتماد به نفس وارد میدان شوید.
۵)آماده‌سازی متن: پس از مشخص شدن موضوع سخنرانی سعی کنید اطلاعاتی جهت یادآوری  یا تکمیل اطلاعات در خصوص موضوع سخنرانی جمع‌آوری کنید. متن اولیه را چندین و چند با بخوانید یا حتی آن را ضبط و به آن به دقت گوش دهید. آیا به عنوان یک شنونده از آن لذت می‌برید؟ آیا پیام‌هایی که انتظارش را داشتید از شنیدن سخنرانی دریافت کردید؟
درباره کلمه به کلمه متن فکر کنید، ساده و شفاف‌ترین کلمات را انتخاب کنید که در عین حال بازگو کننده افکار شما باشد.
کلید طلایی یک ارتباط و فروش موفق در کلماتی است که حامل دقیق پیام شما باشد.
جمله‌ها، شوخی‌ها و حرکات در زندگی روزانه بازتابی از افکار و ضمیر ناخودآگاه شماست که در گذر زمان از ذهن شما گذشته‌اند یا آگاهانه به آن‌ها اندیشیده‌اید. کنترل این قانون را در دست خود بگیرید و هر آن چه که می‌خواهید آگاهانه منتقل کنید، این تفاوت شماست.
شما به عنوان یک سخنران و یک گوینده مسوول اصلی تفکر و برداشت شنونده هستید. از به کاربردن کلمه‌های دولبه، منفی و نهی بپرهیزید. افکار خودتان را با جمله‌های تلقینی و با استفاده از تکنیک‌های تلقینی به شنونده القا کنید به طوری که شنونده متوجه این موضوع نشود. استفاده از تکنیک هیپنوتیزم و آگاهی از آنها بی‌تاثیر نخواهد بود. متن سخنرانی را با در نظر گرفتن جو حاکم تهیه کنید (سن، اقشار، میزان تحصیلات مخاطبین و…)
۶) تمرین و تکرار متن سخنرانی: پس از پختن شدن متن، متن را چندین و چند بار بخوانید و در خلوت خود با درون‌تان و با متن گفتگو کنید فردی فرضی را تجسم کنید و با او به گفتگو بپردازید و متن را برای او بخوانید. متن سخنرانی خود را به صورت تمرینی ضبط کنید و با دقت به حرکات، لحن و محتوای متن دقت کنید این کار باعث رشد باورنکردنی شما در سخنرانی و مخصوصاً کنترل حالات شما می‌شود.
۷) کدینگ: قبل از سخنرانی متن خود را حفظ کنید و جهت یاد آوری قسمت‌های سخت، متن را کدینگ کنید.
جهت یاد آوری کلمات نیازی به نوشتن کل کلمه نیست این کار باعت کند شدن ذهن شما می‌شود زیرا تمایل ذهن به خواندن کل کلمه را افزایش می‌دهد، ضمیر ناخودآگاه ما بر اثر تمرینات، خیلی سریع‌تر عکس‌العمل نشان می‌دهد پس کافیست از یک لغت سه و یا دو کلمه آن را به ترتیب متن سخنرانی یادداشت کنیم به عنوان مثال در سخنرانی می‌خواهیم از کلمه Transparent به معنی شفافیت استفاده کنیم نوشتن سه یا چهار کلمه Tran برای یاد آوری کافیست البته این کار نیاز به تمرین بسیار دارد.
۸) اعتماد به نفس: برای تقویت اعتماد به نفس و غلبه بر کمرویی خود سعی کنید هر گفتگو را یک سخنرانی فرض کنید که همین‌طور هم هست یک سخنرانی دوستانه، عاشقانه، رسمی و…
از هیچ فرصتی برای به کارگیری فنون و آگاهی‌های خود و قابلیت‌های جدیدی که در حال فراگیری آن هستید غافل نشوید.
سعی کنید در تمامی گفتگو‌ها شرکت کنید این گونه شما در کل روز در حال تمرین سخنرانی هستید ولی از بحث و گفتگو در مورد موضوعاتی که آگاهی کافی ندارید اجتناب کنید که باعث از دست رفتن اعتبار و کاهش اعتماد به نفس شما خواهد شد.
۹) آوا و تاثیرات آن: یک شنونده انتظار دارد سخنان سخنران را واضع، کامل و با آوای متناسب بشنود همانند یک بازیگر تئاتر شما هم حالات آوایی متناسب با جمله را باید اجرا کنید و بر روی صحنه یک آرتیست واقعی باشید این کار باعث افزایش جذابیت می‌شود و کار سخنرانی را برای شما پر محتوا و هیجان‌انگیز می‌کند و به متن جان می‌بخشد، گاهی زیر و گاهی بم، برای نیل به این هدف شرکت در کلاس‌های سلفژ برای زیبا‌سازی و رسا بودن صدا، کلاس‌های ورزش‌های هوازی برای کمک به سیستم تنفسی و دیافراگم و کلاس تائتر بسیار مفید خواهد بود.
۱۰)اعصاب و روان: به یاد داشته باشید که اعصاب و روان شما به هیچ وجه جدا از جسم شما نیست پس هر تغیر در سیستم روانی شما بازتاب در جسم شما خواهد داشت سعی کنید سیستم روانی خود را کنترل و با شرکت در کلاس‌های یوگا، بازی شطرنج و باز‌های فکری دیگر تقویت کنید و عکس‌العمل‌های کنترل شده داشته باشید و نگذارید هر فردی با سخنانش شما را تحت تاثیر قرار دهد زیرا بحث و گفتگو صحیح با اعصاب ناآرام امکان‌پذیر نخواهد بود و حتما در گفتگو شکست خواهید خورد.
به کسانی که می‌خواهند در سخنرانی و کسب و کارشان موفق باشند باید بگویم مطالعه و تمرین مداوم لازمه و اساس کار است هیچ گاه از تمرین‌کردن و مطالع قافل نشوید و برای پیروزی و پیشرفت و تغییر در زندگی خود با داشتن هدف و اراده تا زمانی که نفس هست بجنگید.
رمز موفقیت شما تکرار، تکرار و تکرار است
کار نکو کردن، از پرکردن است

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطلب مورد نظر خود را پیدا نکردید؟

اکسل را خوب یاد بگیرید
نویسندگان